Aku VS Ketumbit

Posted by : AfiqahAR | 25 November 2008 | Published in

Bile mate kite kne ketumbit, saket woo..!n aku mengalami 2 ketumbit sekaligus..awalnye pd mata kiri n smlm mate kanan lak..benci sungguh!lalu aku mengurungkan diri dlm umah n xjd plan aku utk kua p tka memori stick hp aku yg rusak..

Ketumbit slu org kaitkan gn mengintai org ait??bosan btol klu org ckp cm2 gn aku..so, aku ade lh terbc artikel ttg ketumbit ni:


"Sebenarnya ketumbit tiada kaitan langsung dengan tabiat mengintai kerana ia sejenis keradangan pada kelopak mata yang disebabkan jangkitan kuman.Biasanya bakteria ini membiak di akar bulu mata sebelum menimbulkan masalah. Usikan mengaitkan ketumbit dengan tabiat buruk berkenaan perlu dihentikan, terutama jika ia berlaku pada anak yang berjiwa sensitif, kerana ia boleh menyebabkan mereka jauh hati dan rendah diri; sebaliknya terangkan keadaan sebenar mengenai masalah yang berlaku pada mata mereka.

Kadangkala seseorang boleh mendapat lebih daripada satu ketumbit pada satu masa, tetapi usah risau kerana ia tidak berbahaya." - Prof Madya Dr Muhaya Mohamad


bermakna aku x intai org!!


p/s: naseb baek ketumbit yg tumbuh dlm waktu yg sama xmerbahaya.. ahhahahaa (lega~)

Si Penaip

  1. DicKiE aDaMs said...

    tu bukan la ketumbit la pika..
    tu lebihan lemak perut ko ternaik ke mata..

    ruang lemak perut+bontot ko dah overflow..

    November 25, 2008 at 2:01 PM
Home       Profile       Facebook       Twitter       Formspring       Tumblr