MAUT - Bade Hj. Azmi

Posted by : AfiqahAR | 24 January 2009 | Published in

td aku p tgk wayang wit my sis n her bf.
cte yg kitorg tonton adalah MAUT by Bade Hj. Azmi.
actually, aku alergi sket gn cte si bade ni buat.
bkn ape, tgk je ah cte2 seperti kl menjerit, sgt2 "mega" ctenye.
tp akak aku nk tgk sgt, so aku pown ikot lh (actually, cz d ticket is paid by her.lol)
so, cte die lebeh kurang cmni lh:

the story basicly is divided into 3 minor story (in shaaban, ramadhan n syawal).
shaaban:
the story began with a scene in rapid kl (bas lh). dlm 2 jz ade 2 gurls only, liyana jasmay n a girl with tudung.nak dijadikan cerita, c liyana jasmay ni pown twon lh dr bas n sampai kt umah. as she was studying in her house, a voice called out her name over and over again.rupa2nya, sore 2 dtg dr arah lua umah c liyana jasmay ni.dgn beraninya, c liyana jasmay ni looked out of her house and saw the girl she found in the bus earlier.according to the mystery girl, die nk p umah makcik die tp kene ragut.so, die tade dwet nk p umah makcik die.then, dgn baiknya, liyana jasmay ni pown bg girl ni tumpang tdo kt umah die n die akan anta dat girl sok ke umah makcik die.
the next day, dat girl suddenly dissapear!housemate liyana jasmay (raja farah) heran tgk liyana jasmay yg terpinga2 2.klu betol dat girl dh blk, kenapa pintu stil berkunci?

ramadhan:
it is a story of a stewardess yg kawen dgn mat saleh ni.life die mmg penoh dgn dose lh (party, arak merata2 dlm umah, merokok n so on).one day, tgh die berparty2, die nmpk her husband flirt dgn pompuan lain.bengang gile minah ni and bergado lh kejap gn husband die then die kua umah mlm 2 gk.gh die driving, every radio station xkua lagu tp sore azan.n dis part plek ckit cbb tibe2 die tunjuk minah ni ciap bertelekung n p smyg tarawikh kt masjid.gh die jln to the masjid, die pengsan dgn tibe2.at first, i thought she got AIDS, tp sbnrnye tidak.kenapa die pengsan secara tibe2 dpn masjid 2?

syawal:
it was malam raya pertama.ade kenduri makan2 sikit, budak2 main bunga api (suasana standard hari raya).then, sampai 1 kereta (awal, nana n sherry ibrahim) kt umah yg wt jamuan raya ni.dorg ni kawan jamil (que haidar) yg berpegang kepada ajaran black metal (termasuklah c jamil ni).then, dorg sume ni kua utk ke pesta pemujaan whatsoever lah yg dibuat oleh penganut2 ajaran ni.otw balek, c jamil ni singgah toilet kejap.kua dr toilet jek, die nampak ade sorg org tua ni bw buku2 agama (org tua jual kitab) then die ludah n nasihatkan org tua 2 henti2kn lh perbuatan menipu org tua (jamil ni xcaye kat Islam since die kn black metal).org tua 2 cm bengang lh cbb die jual benda2 baik, ayat2 suci Al-Quran.then, jamil ni pown amek beg pastik yg org tua ni boh dwet then teraburkan atas lantai and get inside the car with his friends.while he is in the car, he could see dat the old man slowly dissapear in front of his eyes!selang bpe minit, kereta yg dorg naik 2 accident.nak dijadikan cte, jamil meninggal kt tmpt accident n mayat nk dikebumikan mlm 2 jugak.tp something happen dgn mayat die.something really weird has happened!


kesimpulan aku for dis story is idea bade dh besh tp jln cte die sgt slow.well, he is bade.i know bade's film very well :P


p/s: korg nk tgk, tgk lh.tp aku nasihatkan, tgu kua tb jek lh cz cm x berbaloi.2 star for MAUT :)

(3) Comments

  1. Rikhman said...

    hahha..ntahla.bukan cite melayu sume mcm teruk ke..lol

    January 24, 2009 at 11:21 PM
  2. DicKiE aDaMs said...

    ingt x cite diva?

    hahahhahahahahahahah

    January 24, 2009 at 11:34 PM
  3. Pikato ezorA said...

    rikhman: x sume.i pencinta cite melayu actually.ahakz!

    faiz: ahahahahahha.kau sgt kijam!

    January 26, 2009 at 10:25 PM
Home       Profile       Facebook       Twitter       Formspring       Tumblr