..Dah Rindu..

Posted by : AfiqahAR | 15 November 2009 | Published in

haish.
baru balik, dah rindu kat kawan-kawan.
sebab?
excited sangat nak balik, tapi bila balik, things happen. sigh.
then terus teringat kawan-kawan yang tak berapa nak comel di Shit Alam itu. haish.

bila dah rindu, mula lah nak cerita pasal kawan-kawan saya.
but for this time being, saya mahu cerita pasal kawan-kawan yang saya kenali di Lendu suatu ketika dahulu. *senyum*

ingat lagi.
1st class diploma dulu adalah kelas BEL101 with Mr. Basyir.
saya taknak cerita pasal Mr. Basyir sebab dia bukan kawan saya, dia lecturer saya yang sangat baik. selalu tanya khabar saya. juga bagi saya markah banyak-banyak-banyak.
eh eh. tercerita pasal Mr. Basyir pulak.
dalam kelas tu, saya tak pernah nampak pun muka mereka masa MMS (Minggu Mesra Siswa/Siswi).
so, saya agak cool & steady di situ.
berjalan-jalan masuk ke kelas kat DM (Dewan Makan) sebelah D'Ehsan tiba-tiba ada seorang perempuan tegur saya.
dia lah Che Wan Nurul Ain Shuhada Che Wan Razlan. orang pertama yang saya kenali dalam kelas DMC1B.
saya sebenarnya agak kekok nak berkawan dengan dia since dia agak vouge di situ memakai baju kebaya purple dan berkasut tumit tinggi. ye lah. sebelum ni saya sekolah kampung. takde kawan yang free hair dan bergaya seperti beliau.
kami duduk di belakang sekali. tak sure kenapa. maybe masuk lambat.

bila Mr. Basyir suruh perkenalkan nama, saya notice ada dua orang pelajar, lelaki dan perempuan, duduk berdua time tu di meja depan saya.
di sini saya agak kekok jugak sebab saya sekolah kampung. duduk dengan perempuan je. tak pernah duduk dengan laki. so bila nampak situasi macam tu, rasa lain macam sikit.
si perempuan perkenalkan nama. "Assalammualaikum. My name is Zurashida Muhammad." diteruskan dengan si lelaki yang berbadan gempal & ketot.
bergaya dengan spek mata dan memperkenalkan dirinya sebagai Mohd Nasrul Faiz Abu Azal serta memberitahu yang dia dan si perempuan dari sekolah yang sama.

setelah sesi perkenalan selesai, semua masih duduk di kelas.
Faiz sangat ramah. bertanyakan aku dari mana. aku pun menjelaskan aku dari Kulim.
lepas tu, dia cakap, "Dari Kulim? ni dari Perlis," sambil menuding jari ke arah seorang perempuan berbaju kurung depan meja beliau. namanya Juliana Yahya.

keesokan harinya, ada kelas CTU with Ustaz Hayyun (kegemaran semua orang) di kelas bawah blok B (sekarang dah jadi bilik). Ustaz Hayyun menugaskan pelajar-pelajarnya supaya form satu group untuk group assignment seramai 9-10 orang (kalau tak silap aku). aku dan Ain mendiamkan diri since kami hanya kenal antara satu sama lain.
kemudian, Mariani Ali dan Nor Fazellah Che Husain menepuk belakang kami bertanyakan kami dah ada group ke tak.
selepas itu, kami mengajak Julia, Zura dan Faiz. diikuti pula dengan Nor Reymy Salikin. sudah lapan orang semuanya.
kami ternampak seorang perempuan duduk di depan aku berseorangan tanpa menoleh atau bercakap apa-apa mengenai group assignment ni.
lalu, kami pun mengajak Ezzati Mohd Esah sebagai pelengkap orang yang ke-9 dalam group tersebut. dengan secara tidak sengaja juga, Faiz telah menamakan kami sebagai "Whatever".

bermula dari tindakan yang tak disengajakan, persahabatan kami makin lama makin akrab.
tetapi, persahabatan tu tak kekal lama. persahabatan tu hanya bertahan sehingga Part 5. sebab? nanti lah aku cerita.

special kat sini aku dedikasi kat korang berlapan 1st expression aku pada korang dulu. haha. tapi ekspresi ni just aku rasa masa aku tengok korang mula-mula dulu. mungkin sekarang tidak. mungkin juga ya. biarlah aku je yang tahu ye? x)
1. Che Wan Nurul Ain Shuhada Che Wan Razlan: ain cantik, tinggi, kurus, hot, bergaya. ramah dan baik.
2. Zurashida Muhammad: kau sombong. kau taknak cakap dengan orang lain selain drpd faiz. mentang-mentanglah dari sekolah yang sama.
3. Mohd Nasrul Faiz Abu Azal: kau sangat lawak! aku paling suka lawak kau berbunyi- "Pika, cantik kau hari ni. Macam Emylia Rosnaida..... punya orang gaji!" dan kau juga sangat ramah. ouh! aku juga ingat kau rabun.
4. Juliana Yahya: ank peramah. ank suka suruh aku, Ella or Mariani beli breakfast untuk ank kat Intekma bila kelas Ustaz Hayyun. kononnya, blok kami dekat dgn Intekma.
5. Mariani Ali: kau sangat peramah. lawak gila. plus, kau tak munasabah orangnya. baru kenal aku, dah terjah bilik aku tanpa ketuk pintu sebab nak ajak pergi tengok jadual waktu dengan Hadi (Samdu) dan Ella pukul 12 tgh malam merentasi tasik!
6. Nor Fazellah Che Husain: aku rasa paling senang bergaul dengan ank. since kita boleh cakap utara. tapi aku tak tahan perangai ank yang suka pasang skandal sangat banyak dan akhirnya mengadu kat aku dalam kelas Ustaz Hayyun.
7. Nor Reymy Salikin: aku tak tahu kalau-kalau aku pernah ada 1st expression pada kau. takde kot.
8. Ezzati Mohd Esah: kau sangat periang dan baik. masa mula-mula kenal aku, kau dah peluk aku. aku agak kekok di situ.

haish. pengalaman dengan korang berlapan sangat banyaaaaaaaaaaaaaaaaaak!
ouh. lupa. "Whatever" ada pertambahan ahli apabila seorang daripada kami berpacaran (wah. berpacaran. couple dalam bahasa omputeh) dengan seorang budak kelas yang juga menjadikannya sebahagian daripada kenangan "Whatever". nanti aku cerita lagi. baibai.


Pikalicious: aku malas nak upload gambar since ada kenangan yang telah aku delete. maafkan aku. sebahagiannya sangat menyakitkan hati. tapi aku tetap ingat "Whatever" sampai mati.

(10) Comments

  1. Anak Rashid Kacak said...

    senior from shah alam pernah cakap kat aku dan yang lain time induction Part 1- "Korang ni takkan lama. nanti gaduh lah."
    dulu kami menafikan. sekarang aku mengiyakan. x)

    November 15, 2009 at 2:07 AM
  2. hans said...

    sob sob sob T_T

    November 15, 2009 at 2:16 AM
  3. sitan debab said...

    biasa la 2. dalam berkawan mesti ade yang tak puas hati puynya, mesti ade yang gado. it's up to the person sendiri la untuk memilih untuk menghargai persahabatan yang ada. same dengan i. i pun dah lali dengan bende2 nih. post u nie memberi idea kepada i utk menulis post baru.

    November 15, 2009 at 5:35 AM
  4. DicKiE aDaMs said...

    :'(

    sedihnye... rindu zaman2 ni..

    November 15, 2009 at 9:54 AM
  5. Anak Rashid Kacak said...

    hanis: sob3. (T-T)
    shamil: beri idea? sila byr i kerana itu.
    faiz: rindu jua. :'(

    November 15, 2009 at 4:50 PM
  6. Dr. Ngu Teck Hua said...

    awak tak rindu saya ka? hari isnin saya mengjar balik ya?

    November 16, 2009 at 6:37 PM
  7. Anak Rashid Kacak said...

    henti2kanlah perbuatan menipu dan memfitnah rikh, wahai shamil.

    November 16, 2009 at 10:44 PM
  8. DicKiE aDaMs said...

    baca blik entry ni trus rase sedih..

    teringat zaman dip

    kite sgt innocent, riang and rapat..

    ponteng smayang masa majlis anak yatim and duduk makan eskrim kt tangga blok e..

    masuk math explorace yg ko sempot..

    gambar pose 'terbang' ko masa amik pic ramai2 kt tepi laut ngan faired masa overnite..

    :'( sedihhhhhh

    May 10, 2010 at 10:04 AM
  9. Makhluk Tuhan Paling Suci said...

    HAHA.
    rindu kan?
    Zura ada lagi gambar aku terbang tu dalam laptop dia.
    tapi tak sure sama ada laptop yang kena curi hari tu or dia ada simpan. :(

    May 10, 2010 at 12:59 PM
  10. Che Wan Nurul Ain Shuhada binti Che Wan Razlan said...

    Rinduuuu sgt...isk..isk...sedih and sebakk

    May 10, 2012 at 10:01 PM
Home       Profile       Facebook       Twitter       Formspring       Tumblr