Skorpian E-jau (okay malu pulak bila ingat nama ni) ;p

Posted by : AfiqahAR | 24 January 2011 | Published in

Jom kita bring back memories nak? Dah rindu sangat sebabnya. Haishhh. Diorang ni mandrem aku kah? Aku jarang mahu rindu orang ni. Dalam erti kata lain, hati aku kering sikit. Kadang-kadang orang kata rindu kat aku. Tapi aku tanya hati aku balik. Aku rindu ke kat dia? Aku tak rasa pula rindu tu. Kadang-kadang aku hanya senyum. Kadang-kadang aku jawab aku rindu jugak (sorry kalau telah menipu korang, tapi benarlah, kebenaran tu menyakitkan), kadang-kadang aku bergurau. Aku tak tahu lah kalau diorang ambil serius or tak. tapi kadang-kadang dengan cara bergurau tu kita boleh beritahu kebenaran tanpa menyakitkan. psychology tu memang power kan? okay-okay. contoh ayat di bawah. kalau korang pernah kena, sila diam-diam je supaya aku tak rasa bersalah. aku tak rindu, tak bermakna tak sayang okay? rindu dan sayang lain. berbeza. :) P untuk polan, A untuk aku.

P: Aku rindu gila kat kau. Kau tak rindu kat aku ke?
A: Tak pulak. HAHAHA.

P: I rindu u lh.
A: (tak tahu nak jawab apa) :) u dah makan?

P: Aku rindu kau. Rindu aku tak?
A: Rindu.
P: Tipu ah.
A: ish. betullah.

okay contoh perbualan ketiga tu aku dah menipu dua kali. aku mohon maaf sangat. kadang-kadang soalan tu memang susah aku nak jawab. bukanlah kadang-kadang, tapi selalu. di sini aku ulang balik, kalau aku tak rindu, tak bermakna aku tak sayang okay? rindu dan sayang tu berbeza. tolong jangan bosan dengan ayat pengulangan aku. sebab aku dah mula rasa bersalah ni. ish.

TAPI!

kalau aku cakap aku rindu pada mana-mana polan secara tiba-tiba tanpa ditanya, maknanya aku jujur sejujur lagu Radja. macam mana seriusnya Radja nyanyi lagu tu untuk peminat dia, macam tu lah seriusnya aku.

okay, sekarang aku dah rasa rindu pada 3 kawan baik aku yang memang sentiasa (okay tipu. sila baca balik permulaan entri ini) aku rindu, memang sentiasa aku sayang (ini betul).

okay mari kita semak aku ingat ke tidak nama penuh ketiga-tiga orang ni. semuanya perempuan ye? hidup aku back in 2004/2005 susah sikit nak cakap dengan lelaki. tapi tahun 2001-2003 pulak aku tak cakap langsung dengan budak lelaki. boleh tanya kakak aku or kawan kelas aku. kalau ada tu, memang aku dah bangga.

orang pertama yang aku rapat masa mula-mula masuk sekolah teknik (woi lupa nak cakap aku start ada bestfriend bila masuk sekolah teknik kangar, perlis since sebelum-sebelum tu kawan baik aku hanya seorang, iaitu amalina abdul rashid- kakak aku daa. kitorang sekolah sama dari darjah 1, kelas sama dari darjah 5 and aku lompat kelas pun sebab nak sekelas dengan dia. psycho dan obses betul aku pada kakak aku ni) masa form 4. masa tu tahun 2004. nampak kimianya? tingkatan 4 di tahun 2004. nampak? nampak? *bangga*

aku jumpa minah ni dalam surau. masa tu minggu orientasi. bapak busuk aku (baju oren asrama yang buat aku busuk sebenarnya sebab kain dia tebal, kena pakai 7 hari sepanjang orientasi dan takde peluang nak basuh. tambah-tambah aku belum reti basuh baju pakai tangan lagi) time tu. okay bukan nak cerita tahap busuk aku, tapi nak cerita pasal kawan baik aku. nama dia pipah. dia ni ada kembar. kembar seiras. mula-mula memang aku tak dapat cam yang mana satu kawan aku, mana satu adik kawan aku. gila pathetic aku! tapi ada satu benda yang boleh buat aku perasan. okay sebelum aku cerita, aku nak minta ampun kalau hampa (korang) terasa. huhu. sebenarnya, masa awal-awal masuk tu, aku dapat bezakan muka hampa (korang) dengan tengok jumlah jerawat.. okay jom cerita pasal yanah.

yanah aku kenal masa dalam kelas. suara dia agak kuat, dan aku mula kawan dengan dia bila aku dapat tahu dia tinggal kulim, sama dengan aku. so, dalam hati, ada geng nak balik kampung nanti. HAHA. dia rapat dengan widhay (ala macam mana eja nama budak ni, aku tak berapa pasti sebab dia ada campur siam sikit) since diorang satu dorm. aku dan pipah satu dorm. so macam tu kot kalau kita mula-mula rapat dengan seseorang. kena 1 dorm. gila! tapi betul. cuba kau masuk kolej, lepas tu tengok-tengok budak bilik kau sekelas dengan kau. esok nak pergi kelas mesti korang pergi sama-sama, lepas tu duduk sebelah-sebelah dalam kelas. ah! tahu dah. ;p

fattin aku kenal bila kelas dah start. dia ni jenis peramah-gila-peramah. mula-mula dia kawan dengan farah alwani (baru jadi kawan baik aku setelah mula zaman diploma. nanti aku cerita) dan syiha. lagipun fattin tak satu dorm dengan aku, so macam tak berapa nak kenal sangat lah.

ada one time, aku dan pipah mula rapat dengan yanah dan widhay (aku still tak puas hati sebab tak ingat macam mana nak eja nama dia). kitorang ada buat satu prank. prank kenakan half of the class (kelas bukan ramai pun. dalam 18 orang. kecoh je), kononnya senior ada tak puas hati, nak jumpa bawah bangunan. gangster sangat. HAHA. i think I still keep the surat penipuan lah. got to double check. suprisingly, fattin pun kena. hehe. bila kitorang rasa benda dah jadi agak melampau dan keterlaluan, kitorang kantoikan diri sendiri. some of them were acting no heart feeling, but some of them memang marah betul. tambah-tambah aizuddin, memang cukup panas baran. satu kelas takut kat dia, kecuali yanah. HAHA.

i'm not sure bila fattin mula rapat dengan kami. tapi she was the loudest person dalam kelas. then, baru yanah. HAHA. aku? the silentest. ceh ceh.

okay sudahlah tu. macam panjang je. jarang aku nak taip panjang-panjang, sampai sakit dah pinggang ni. okay jom buat sedikit kuiz.

"Apa nama penuh pipah?"

"(tekan buzz!!) Nurafifah bt Abdul Hamid."

"Cantik! Betul tekaan awak. nasib baik je tu. next question,.."

"Kacang je tu."

"Diam! next question, apa nama penuh yanah?"

"(tekan buzz!!) Nurul Diyanah Hashim!"

"Okay nasib memang menyebelahi awak malam ni. Betul juga. next, soalan terakhir.."

"Yes, don't blame me sebab too pandai."

"Diam! soalan terakhir berbunyi, apa nama penuh fattin?"

"(tekan buzz!!) Fattin Abd Azis!"

"Okay dah sila balik dengan hadiah kami. kalau dah pandai, buat apa masuk kuiz ni. balik! balik!"


okay baibai. :)

(10) Comments

  1. Miss Wanie said...

    hahahaha!!

    omel2 ya amat.. :D

    January 25, 2011 at 4:12 AM
  2. Dihsar Ludba Haqifa said...

    aku memang comel. suka sangat puji aku. awwwwww! :">

    January 25, 2011 at 3:03 PM
  3. KaNaFee said...

    HAHAHAHA!!!Gilar lwk!!
    ang RINDU ak ek..huhu~
    ak suka part 'jumlah jerawat'
    n part Baju oren x basuh 1minggu
    Hoho~

    tp tok jawapan soalan num 1 kurang memuaskan..
    hehe Nurafifah bt Abdul Hamid.
    Haha~
    RiNDUUU ang jgak

    January 26, 2011 at 2:08 AM
  4. Dihsar Ludba Haqifa said...

    alamak! silap pula. sat nak betulkan. HAHAHA. okay lh tu. 99% betui. hihihi.

    dok rindu, rindu. bila mau lepak? sibuk ngalahkan artis korea. cis!

    January 26, 2011 at 9:12 AM
  5. Miss Wanie said...

    omg! kanafee is pipah?

    January 26, 2011 at 11:23 AM
  6. hans said...

    macam tahu2 jer sapa orang yg dimaksudkan tu
    hahahah

    Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

    January 26, 2011 at 5:41 PM
  7. Dihsar Ludba Haqifa said...

    orang yang mana?

    January 26, 2011 at 5:46 PM
  8. Dihsar Ludba Haqifa said...

    farah: ya lh. lambat betui. T.T

    January 26, 2011 at 5:46 PM
  9. fndrocka said...

    Aku harap ade lah org yg rajin nak rindu2 aku

    January 27, 2011 at 7:21 PM
  10. Dihsar Ludba Haqifa said...

    fndrocka: insyaAllah ada. kau kena rindu orang, baru orang rindu kau. ke bukan? entahlah. =.="

    January 27, 2011 at 7:34 PM
Home       Profile       Facebook       Twitter       Formspring       Tumblr