..Rangkaian So-sial..

Posted by : AfiqahAR | 22 April 2010 | Published in

ala takkan tak tahu rangkaian so-sial tu apa?
dia macam binatang hijau-hijau kalau hinggap kat badan rasa sedap.
ok. tipu. korang Google lah sendiri.
apa guna Google jadi search engine kalau korang tak pakai.

hurm.
aku sebenarnya suatu ketika dulu memang banyak rangkaian so-sial ni.
first sekali aku ada yahoo mail. hehe. rangkaian so-sial juga lah tu kan? boleh berhubung dengan rakan-rakan bagai. =_____="
masa tu aku baru Form 1 (12 tahun). memang tak tahu apa pasal Internet.
then, terciptalah seorang manusia bergelar Along yang time tu memang aku rasa dia pakar Cyber Myber lah dalam dunia ni. ok. sekarang pun pakar juga walaupun telah bergelar Cikgu Bahasa Inggeris. =_____="
Along aku yang ajar and cipta kan aku satu email dengan ID yang sangat comel iaitu iqah_cutiegirl. HAHA!
dia tanya aku suka tak. mesti lah aku suka. dah ID pun meng-up kan aku. dah tentu-tentu bila bagitau kawan-kawan, dorang akan ingat dan hafal ID aku tu.
tak ke kalau diorang ingat dan sebut-sebut tu satu doa? well, sekarang, inilah hasilnya. hehehehehehe. ok. abaikan.
MiRC pun aku layan time ni.
seronok gila pengalaman time chatting via MiRC ni.
nak tau nick aku? aku guna nick aFiQ. HAHA! lain entry aku cerita. tu pun kalau aku ingat.

masa aku Form 4 (15 tahun), aku dah terjebak dengan dunia MySpace.
ni semua kawan baik aku punya pasal. nama dia Fattin Azis.
dia ni memang Cyborg. eyh silap. Cyber punya orang.
tapi bab taip-menaip ni dia kalah. dia taip slow. HAHA! aku dan Farah menang. antara aku dan Farah siapa lagi laju?
ok. tukar topik.
dan pada masa yang sama, aku create akaun Friendster.
aku dengar Friendster wujud dulu baru MySpace eyh?
entah lah. aku pun tak kaji. yang aku tau, aku ada akaun MySpace dulu, baru Friendster.

time diploma, budak kelas aku, malas nak sebut nama, dok sibuk promote Facebook.
aku rimas betul macam nak bagi penyepak pun ada.
tapi last-last, aku dah addicted dengan Facebook ni.
nasib baik dulu aku tak sepak budak tu. =_____="

akhir tahun 2008 (kot?), baru aku mula berjinak-jinak buat belog.
sebab aku ada kawan yang aktif dengan belog dia dan memasang tagline "I have a blog and my blog is famous!"
dia ni kawan aku dari diploma lagi.
aku anggap dia kawan baik. tapi lately dia macam dah taknak kawan dengan aku je.
eyh eyh. ter-emo pulak. abaikan.
kawan sekolah-yang-kat-sekolah-tak-pernah-tegur-tapi-sekarang-dah-pandai-bergosip-pasal-jiran pun salah seorang pendorong untuk aku create belog sendiri. thanks weyh buat entri wish birthday aku. hehe. tapi itu tak bermakna aku akan belanja ank makan noh!

ok lah. malas nak tulis panjang-panjang.
tiba-tiba takdak mood pulak.
jam dah pukul 6:51 pagi. tapi tak tidur-tidur lagi. (pantun 2 kerat)
yang aku nak habaq kat ampa semua, aku dah delete akaun MySpace and Friendster aku.
sekarang aku ada Facebook, Twitter, Formspring, Tumblr dan Blogspot saja.
yang lain, malas nak handle. sebab aku pemalas.


Pikalicious said: ok lah. baibai.

(5) Comments

  1. Pikaliciou5 said...

    aku dapat call free from Maxis untuk birthday this year aku tak pakai langsung. kenapa eyh? aku lupa sebenarnya. =______="

    April 22, 2010 at 7:01 AM
  2. hans said...

    adoi
    awat layout ang macam nih?
    aku xleh baca
    sakit mata

    April 24, 2010 at 2:50 AM
  3. Pikaliciou5 said...

    takyah baca. senang. :)

    April 24, 2010 at 4:21 AM
  4. ~roslinda~ said...

    dr0p by~
    ;)

    April 24, 2010 at 1:17 PM
  5. Makhluk Tuhan Paling Suci said...

    thanks for dropping by.
    tp sy xde benda nak jamu. huhu!
    come again. :)

    April 24, 2010 at 4:08 PM
Home       Profile       Facebook       Twitter       Formspring       Tumblr