..3 Days In KL - Day 1..

Posted by : AfiqahAR | 24 December 2008 | Published in

first day..jap aku rewind (aku yg pending)..

aku n family (amalina n mak - abg adik, kak aisyah n adik kak aisyah bertolak dlm pukul 6.30 pas abg adik aku abes keje) sampai kl dlm pukul 12.30 (bertolak kul 7.30 - so, ade lh dlm 5 jam).since mak aku tataw hotel cititel xpress (kak ipaq aku book under agent - keje tourism company) kat ne, so kitorang tunggu abi aku kat stesen monorail berdekatan hotel prescott (yg aku dok time anta dulang kt bangah aku - bc posting lalu) cbb abi aku amek monorail dr tempat keje die, trus sampai kt tempat yg kitorang tunggu.

sesampainya kat cititel 2 (n selepas check in), kitorang pown amek beg2 naek lif untuk ke bilik yg diberi (bilik 205 - for sure lh kt tingkat 2). masok2 lif jek, tingkat 2 xle nk tekan (butang lif no 2 xbernyala). kitorang dh panik.rosak ke lif ni? abi aku pown tekan2 tingkat 1 sampai 5. dr 55 no 2, butang 5 jek yg boleh tekan. kitorang tersangat hairan dan bingung. then, mak aku dgn xlarat (abi aku dok ketok2 butang2 lif kerana geram dan aku dok maki2 lif n hotel serta receptionist yg xbg taw lif ni rosak ke ape), die pown twon lah tangga dr tingkat 5 2.

sampai2 jek kt tingkat 2, pintu untuk masok ke floor 2 xle dibukak (pintu dikunci!). masyaAllah!!! dgn br smpai n leteh bangat yg amat sgt, kami mengucap pjg. kemudian kitorang masok lif blk utk ke G level (nk tanye receptionist mengenai lif mengong 2).

masok2 dlm lif, tiba2 mak aku nmpk sign tulis "PLEASE INSERT YOUR CARD TO DETERMINE ROOM NUMBER" (sbnrnye lebeh kurg cmni lh.xigt sgt). mak aku kate try masokkan kad tgk (actually aku dh nmpk lame dh, tp cm xsyak lak cbb ingatkan sign 2 useless n no function pown). pas abi aku masokkan kad, then butang no 2 pown le lah ditekan dengan jayanya! (selepas butang no 2 itu menyala dgn terang, terkeluar lah kata2 makian dr aku untuk terakhir kali dlm hari itu).


p/s: Day 1 is totally a bad day! tataw mana silapnya.adakah kami jakun, ataupun, hotel itu mengong untuk mewujudkan lif sebegitu rupa??! - klu aku, sure aku slhkan pihak hotel.ahaha!

(5) Comments

  1. DicKiE aDaMs said...

    pika.. kat kl mmg maju.. kedah takde lift cmni ea? (muke bitch sambil pegang perut yang dah slim) hahah

    December 24, 2008 at 6:56 PM
  2. Rikhman said...

    lecehkan lift mcmtu?..lol
    waah..g kl tak trun subang...
    lift subang lagi gmepak..waahh boleh?.lol

    December 25, 2008 at 12:33 AM
  3. Pikato ezorA said...

    faiz: kt cititel penang ade tp aku jrg dok hotel.so agk jakun.maafkan aku kerana jakun.

    riki: yaya.tersgtlah leceh.mencik tol!xtwon subang lh.p kl jp jek.2 pn mlz nk p mane2 cz kewangan terhad.lolnape gn lif subang?

    December 25, 2008 at 1:45 AM
  4. hans said...

    wah si dickie...
    mengutuk kedah plak...
    apa lagi piqah...
    karate la...
    haha

    December 26, 2008 at 4:43 PM
  5. Pikato ezorA said...

    hanis: ahahah.aku masih sopan n lemah lembut ;P

    December 26, 2008 at 10:41 PM
Home       Profile       Facebook       Twitter       Formspring       Tumblr