..selamat hari raya aidiladha @ haji @ korban..

Posted by : AfiqahAR | 11 December 2008 | Published in



hari raya aidiladha.
ada org panggey hari raya haji atau korban.
xksa lh org nk panggey apa,janji maksod dia tetap sama ait?

so,like elwes,org salunya balik kg untuk menyambot perayaan ni.
aku lak,like elwes,lepak kt umah jek.
tgk tb.ala..lepak2.
tp tahun ni lain sket.
kn aku br blk dr kl (bc posting sebelumnya).
mak aku jln2 kt chow kit,then nmpk lh daun kelapa.
so,dia bli lh sebab
1. raya haji nk dkt
2. raya posa aku xanyam ketupat,so,ganti pd raya haji
3. aku ngidam nak menganyam

hari sebelom raya,aku,mak aku,abg adik aku,kak aisyah (kak ipar a.k.a bini abg adik aku) sibuk lh menganyam.
aku gn mak aku dgn lajunya menganyam.
tp abg adik n bini dia dok terkial2 lagik.
abg aku bkn xreti,tp dh lama xmenganyam.
so,dia agk lopa2 manja sket.
kak ipar aku 2 orang utara.
aku dgr2 lh (org ckp,bkn aku ckp<---lebeh spesifik,mak aku ckp),org utara xreti menganyam ketupat daun palas (aku pown xsure ye ke daun palas ek nama dia?) contoh terbaik ialah tok aku dan jiran umah ujung sederet gn umah aku (dia ni pandai buat ketupat 3 segi 2 ja.aku pown xsure nama dia) ha!berbalik pd cita kak ipar aku ni. dia dok buat dr awl sampai abes. last2 dia berjaya jugak buat ketupat tersebut!!! (sebanyak 2 bijik<---orait lh 2 kn.nama pown br blaja) amalina berjaya gk buat ketupat tu (sama spesis gn kak ipar aku,br blaja.dia berjaya wt 2 gk) mlm 2,tinggal aku n amalina ja yg terpaksa bubuh beras dlm anyaman2 ketupat yg telah selesai dianyam. (since abg n kak ipar aku dh blk umah dorg cbb sok keja n mak aku kepenatan masak rendang n kuah kacang) malam 2 jugak selesai lah persiapan raya aidiladha tahun ni untuk famili aku. :) hari raya haji menjelma. aku,seperti org lain gk,blk kg (xlh kg,blk umah tok aku,ciput ja kt pmtg pauh.dlm 30-45 min dh smpai) n bertolak seawal 7 pg (bak kata mak aku,sesudah suboh) dh smpai umah tok aku,mkn2 jap.rehat2 jap.then,mak aku kena blk kulim blk since dia dpt jemputan istimewa dr surau taman aku (jemputan memotong bawang n daging korban secara beramai2.dorg juga masak daging yg telah dipotong 2) aku n akak aku? ktorang p pacific penang.cbb? aku ada facial treatment remember? (bc posting yg lps2) so,le nmpk,dlm pacific 2,ktorg ja yg berbangsa melayu n beragama Islam (selain pekerja2) yg berjalan2 dlm supermarket 2 dgn lengkap berbaju kurung. anyway,facial 2 memakan masa dlm sejam jugak (cm xlama mana pown actually.selesa org dok urut2 muka,tp time dia pinch acne agk saket lh!) then,seperti yg dipostkan,aku pown membeli skin care yg disarankan. so far,kulit aku ok.better skit lh kowt (experimental bias) tgk lh lg sebulan.so,wait n c k? :D p/s: kenapa along aku xtlg wt ketupat?dia balek aloq staq umah laki dia!

(3) Comments

  1. Rikhman said...

    selamat hari raya haji.lol

    December 11, 2008 at 1:31 AM
  2. hans said...

    orang utara la pandai buat ketupat palas...
    apa hang nih
    wat malu ja

    December 11, 2008 at 1:58 AM
  3. Pikato ezorA said...

    riki: camat ari raya aji :)

    hanis: dia ka?haha.xtaw.mak aku yg kata.lgpn,tok n kak ipaq aku xpndai.aku pown xtaw.

    December 11, 2008 at 8:30 PM
Home       Profile       Facebook       Twitter       Formspring       Tumblr