free trip.seriously,its FREE!

Posted by : AfiqahAR | 07 December 2008 | Published in

5hb Disember 2008


- aku bertolak seawal 7 pg (so bygkan betapa awalnya aku bgn!!!) since perjalanan dr umah aku tambah tolak benti mkn,buang2 sume kt R&R, ada lh dlm 6 7 jam (agk slow gk abg ipar aku bw cbb along pregnant.xle hentak2 sket.danger 4 d baby).
- so, klu dh bgn awl 2, phm2 lh.dlm kete sure tdo.ehehehe..
- tbe2 along aku tingin nk mkn esklem baskin robin.so, ktorg pown stop lh kt baskin robin kt tapah kowt.xigt lak aku.d best part is, die banje.eheheh.aku mkn peanut butter choc cm2 lh.aku pown xbpe igt nama dia.ehehe.cdp!asalnye,nk bli yg 1 scoop cone 2,tp cone abs lh lak.amek lh yg dlm cup ni berharga rm7.90, klu ade topping rm 11.90 (along aku kate tayah toping2.mahal!lol.)ni lh ghopenye:
- sesampainye kt kl, dh pukul 2.smpi2 jek,aku tdo since tdo dlm kete sgtlh penin.then,bgn kul 3 lebeh.mak aku kejot cbb nk p maju junction mall (since dpn gn hotel prescott yg mak aku book 2 je).
- kt sane mak n along aku bli lh baju utk dorg (cbb dorg kaye.lol).aku mmg dh set mata aku jd "pndgn x bernafsu" cbb dwet dlm poket kureng.ehehe.
- then,mkn lh kt food court die (org banje aku gk.lol).aku mkn kuey teow tomyam (rm4.50) n leng chee kang (rm2 kowt?-xigt.ehehe)
(mak aku gn baek at,kuspas udang kt aku.time 2 die igt aku gh mkn tomyam,padahal aku gh hirup leng chee kang 2.then die baling udang yg die kupas 2 dlm mangkok leng chee kang 2.lwk gile!)
- then mlm 2, akak aku ajak mak n abi aku ke chow kit.die nk bli bj utk "abe" die.aku mlz nk ikot cbb xde pekdah pown klu ikot since aku bkn taw jln ke chow kit 2 pown.lol.
- dlm kul 9 cm2 dorg dh blk.akak aku ngadu penat.ckp chow kit rmai sgt org.
- dlm kul 10 cm2 lak,abg ngah aku yg keje kt kl 2 pown smpai kt hotel.sembang2 jp since lame xjumpe.then dlm kul 12 cm2 ktorg dh membuta!
6hb Disember 2008
- kul 8 pg mak aku dh kol,soh bgn since die p mkn nasik lemak kukus kt kdai bwh awl2 pg lg.aku gn akak aku pown gn mlznye,bgn lh gk cbb pas2 nk p melawat umah mak lang aku.
- pg ni ktorg tgk brite then terlihatlah brite psl runtuhan kt tmn bukit antarabangsa 2.kebetulan pak su aku dok sane.alhamdulillah umah die xkne.jz bekalan letrik jek putus.tp die dinasihatkan kosongkan umah gk (takot jd apa2).
- singgah umah mak lang aku jp jek cbb along aku "mengidam" nk p zoo.
- otw nk p zoo,ari mule mendung n laki die kate tayah lh p zoo.lgpn die tingin nk mkn durian (mak aku kate ade jual kt R&R bukit gantang).
- smpi jek bukit gantang,durian pown xde.mmg lh mlg along aku 2.huhu.cian die.die pasrah jek lh.
- lastly,smpai kulim dlm kul 9 (smpai jek umah,salin2 bj,then trus tgk mlm sehati berdansa.lol).
p/s: tajuk post 2 membawa maksod, sepanjang perjalanan pergi dan balik dr kl, aku xkua sesen pown.HAHA!hebat x? :P

(5) Comments

  1. DicKiE aDaMs said...

    tangan yg memberi lebih baik dr tgn yg menerima..

    lebih2 lg tgn yg menerima tu lebar seperti punggung beliau.. hahhaha

    December 7, 2008 at 11:46 PM
  2. hans said...

    qheja duk makan ja
    lagu mana nak kuruih?

    December 8, 2008 at 1:54 PM
  3. Pikato ezorA said...

    faiz: cbb aku xkaya lew.cbb 2 owg banje aku.

    hans: sabit 2 ari ja.ank ni..berkira!

    December 8, 2008 at 11:28 PM
  4. Rikhman said...

    waah.best..
    nnti u buat kat i camtue lak..
    hehehe..

    December 10, 2008 at 12:46 AM
  5. Pikato ezorA said...

    riki: wah2!bule jek.tunggu i kaye lu.then, i banje u jln2 blah utare lak. :P

    December 10, 2008 at 7:56 PM
Home       Profile       Facebook       Twitter       Formspring       Tumblr