..Sial kan?..

Posted by : AfiqahAR | 25 August 2009 | Published in

4 RAMADHAN
bangun seawal 5 pagi. sahur maggi.
then tido balik.

bangun 6.20 pagi. bersiap ke kelas.

off to bus stand 7 pagi.

naik bas 7.10 pagi.

tunggu (kelas dibuka) kat cafe macam orang bodoh seorang diri 7.30 pagi.

naik tingkat 1 dan lihat pintu Lab A1 tak bukak lagi.
lepak kat bench depan lif 8 pagi.

masuk kelas 8.20 pagi.
bukak facebook. bukak design. design dikutuk.

shamil dapat panggilan dr ENCIK ZUL pukul 8.50 pagi.
ngong ngeng ngong ngeng ngong ngeng..
"Kelas BATAL," shamil kata.
dalam hati rasa nak mencarut bagai.
nasib baik 4 Ramadhan aku mampu berpuasa.

tunggu di bus stand depan fac pukul 9.01 pagi.

kaleh2 dah ada bas 604 datang.
naik bas ke rumah. rasa nak mencarut dah kurang.

sampai di rumah, text fizi suruh datang sebab laptop dah nazak.
tunggu fizi sambil online FB pukul 9.20 pagi.

dapat panggilan dari fizi pukul 10 pagi.
lepak bawah flat sambil tunggu fizi proses laptop aku.
sempat cilok software free.

bateri laptop dah nazak sebab lupa nak cas sambil tunggu laptop di-defrag pukul 10.30 pagi.
halau fizi balik sebab dia tak siap design cik lan yg kena submit petang ni.

masuk rumah, hati berbunga buka FB dan....

macam haram jaddah kan?
tiba2 teringat ayat shamil: alhamdulillah. Tuhan tu adil.
ya. aku doakan FB lingkup.


Pikalicious said: ...........*mencarut*

(11) Comments

  1. Pikato ezorA said...

    kenapa? mengapa? tertikam di dada! menjerit asmara! bergeloraa... :(

    August 25, 2009 at 11:06 AM
  2. Namhkir said...

    hahaha..sabar weyh sabar. degree ni byk dugaan. My mum ckp, orang g byk dugaan tuhan sayang. :p

    August 25, 2009 at 12:31 PM
  3. Pikato ezorA said...

    ye ustaz rikhman. :P

    August 25, 2009 at 3:38 PM
  4. BiTeMe! said...

    hahahaha. i bagi banyak impak kan? i pun same. smalam dah la tido lambat. buat book jacket. pastu bangaun sahur lg. memang x cukup tido la. esok hari rabu hari yg free tetib ade kelas plak? hanjj!!!!

    August 25, 2009 at 4:31 PM
  5. Pikato ezorA said...

    mmg hanjj!!
    dh lh tade idea nk wt book jacket.
    u xpe lh.
    dh ciap. gempak lak tu. :P

    August 25, 2009 at 8:07 PM
  6. PRiNCeSs AQiLaH said...

    pikato..
    sory klu ko mksudkan aku yg kutuk design ko tu..
    tapi mmg ko msudkan aku kan..
    aku gurau jek..
    maaf klu ko terasa..
    design aku lg buruk..
    aku mintak maaf sgt2..

    August 26, 2009 at 7:46 PM
  7. Pikato ezorA said...

    hahahahaha.
    aku lwk je lh.
    aku xterasa pn.
    ilek sudeh.
    kau nk emo pasat?
    nwy, kau utang aku 1 cte.
    n kau taw ape cte tu.

    August 26, 2009 at 9:10 PM
  8. hans said...

    aku suruh bawa moto xmau...
    kan dah susah
    hahaha
    tu lah kutuk fb aku hilang lagi
    Allah tu maha adil
    dia dah bayaq cash dkt donia nih
    hahaha

    August 27, 2009 at 3:07 PM
  9. Pikato ezorA said...

    mana ada aku pna kutuk.
    aiyak! aku bersimpati+rasa bersalah bila akaun ank dibekukan.
    hahahaha.

    August 27, 2009 at 11:25 PM
  10. BiTeMe! said...

    buruk la i punye. mane reti pki ADOrBEh-ADOrBEh nih. slalunye, graphic wan buat. i buat report. bile masuk degree. MATI!

    August 29, 2009 at 3:28 AM
  11. Pikato ezorA said...

    grafik lh best.
    report byk text.
    pinau mate.
    n then kene pandai tipu, goreng n pusing2 ayat.
    oh lupe! u hebat lah dlm bab2 tu. haha.

    August 29, 2009 at 3:31 PM
Home       Profile       Facebook       Twitter       Formspring       Tumblr