..Contest: If I Were A Millionnaire..

Posted by : AfiqahAR | 15 February 2010 | Published in

If someone ask me, "If you are a millionaire, what would you do?"
My answer will be:
1. Bantu orang miskin.
2. Beli baju untuk kakak dan abang. asal dorang tunjuk yang mana berkenan, aku belikan.
3. Belanja kawan-kawan makan Baskin tiap-tiap hari.
4. Sign up untuk London Weight Management.
5. Beli buku teks setiap semester. satu kelas aku belanja.
6. Tiap-tiap hari makan Manhattan Fish Market, McD, Secret Recipe (for desert) etc.
7. Pagi di Malaysia, malam di New York, esok pulak di Jepun, lusa baru balik Malaysia sebab ada kelas.
8. Beli kereta paling mahal di dunia.
9. Beli mansion (macam Prof Klon duduk tu).
10. Setiap minggu, tukar handphone, tukar laptop.

...not! kalau aku buat benda di atas, aku akan melingkupkan diri. last-last sekali aku yang bankrupt. terus menagih. terus buat muka kesian, pegang mangkuk tin, duduk tengah-tengah pasar malam.

Actually, I'm a gadget-lover @ kipas susah mati gejet person. Bila aku ada duit yang banyak, first benda yang aku terfikir adalah laptop. Sebab baru-baru ni, aku jadi mangsa rompak, laptop hilang, so, korang kena faham kenapa aku tak bagi duit kat orang miskin. Laptop yang aku teringin nak beli adalah Alienware M17x. sila jangan google. nanti korang terliur, aku yang dosa.

then, aku nak pakai BB. BB tu BlackBerry, bukan Baby Botak. BB nampak esklusif weyh! function terbaik! ok. tipu. sebenarnya, aku tak reti sangat pakai benda alah tu, tapi budak kelas aku ada pakai. nampak kaya weyh! haha. niat tak betul, tapi aku nak pakai juga! kalau aku seorang jutawan lah. standard jutawan lah. takkan nak pakai Sony Ericsson W508 lak kan? hehe.

next, aku nak beli PSP. woh! seriously weyh, aku sangat terpengaruh dengan budak kelas aku lagi sorang ni. dia ada PSP. aduh! serious weyh. kalau aku ada, dah lama aku main game time kelas Thomas Hobbs and Encik Nimay Uba. haha. bosan dowh kelas dorang ni. baik main game. kepuasan tu ada. daripada tidur, ye tak?

I'm done with those gadget. mai nak ceghita pasai benda lain lak yang aku mahu, kesetiaan dan kejujuran, kasih sayang yang tak bersempadan. oh tidak! benda ni tidak boleh dibeli dengan duit. aku teringin nak buat manicure and pedicure. nak buat regularly supaya nanti nak nikah, suami sarung cincin tak tersekat-sekat dengan kekasaran kulit.

aku nak juga naik cruise. macam titanic. titanic? hurm. tak jadilah. kensel2.

aku nak pergi New York Skin Solution boleh? hehe. muka makin lama makin teruk lah. dok harap tempekkan make up saja. kalau make up takda, memang muka aku mirip Nek Nak. ok, maybe tak seteruk itu. nak kuruskan badan, tapi taknak pergi London Weight Management or Slim World. aku nak kurus semulajadi. maybe sign up for gym kot. hehe.

kalau aku banyak duit, mesti tiap-tiap malam aku tak payah garu kepala fikir nak makan mana. kalau silap kedai (Bun-D), dapat makan nasi ciput dengan harga yang mahal dan servis yang teruk. haha. mesti aku dah pergi makan Manhattan Fish Market kat Subang Parade tu ke (sedap woh!). tapi mesti aku pergi sorang-sorang, takda orang nak teman, sebab aku sorang je kaya, kawan-kawan aku tak. belanja dorang? mau botak kepala kalau hari-hari belanja orang! tapi aku boleh lah belanja satu semester sekali. sebab orang kata kalau kedekut, rezeki kena tarik. hehe.

aku akan bagi duit kat mak aku, untuk apa yang dia dah korbankan untuk aku. memang tak terbalas. aku tau. tapi mungkin duit yang aku bagi boleh ringankan beban dia akan datang. kat abah aku juga. ayat propa sangat, tapi ini serius. aku akan bagi. kalau aku jutawan. kalau aku tak jutawan pun, aku bagi. tapi amaun yang aku mampu lah. hehe.

dah lah. malas taip panjang-panjang. aku taip pun bukan korang boleh jadikan aku jutawan pun kan? kalau tengok entry aku yang lepas-lepas pun, semua ciput-ciput. macam nasi goreng luar biasa kat kedai Bun-D. hehe. "puji" lagi. kesian. tapi aku sedar, kalau aku menang contest ni, aku dapat topup woh! siapa nak bagi kau topup RM30 free-free? ado? ado? nan-hado!

Pikalicious said: oh. i'm entering aduka's contest. do u think this entry will win an RM30 topup? i do. haha. korang tak payah join lah. bukan menang sejuta pun. *dengki*

(10) Comments

  1. Pikaliciou5 said...

    makin lama, makin suka menulis.
    hope to get part time job author tu nanti. amin!

    February 15, 2010 at 10:25 PM
  2. hans said...

    oit,tanya lecture ko ada member ko minat juga jadi part time job author
    aku minat weih

    lagi satu
    hang dah tinggalkan link entry contest ang dkt blog aduka tu dah ke?>

    February 15, 2010 at 10:59 PM
  3. Sir Marcello said...

    aku rasa nak hantuk pala kat dinding bila ko nak beli lappy alienware tue~ arghh!!!!

    February 15, 2010 at 11:30 PM
  4. Pikaliciou5 said...

    hanis: haha. nanti lah aku tanya weyh. aku dh tglkan dh link aku tu kt komen entri dia.

    sir marcello: haha.aku dah kata, jgn google. kan dah nak hantuk pale!

    February 15, 2010 at 11:41 PM
  5. hans said...

    hahaha
    minta2 antara kita dua la menang noh

    February 16, 2010 at 2:06 AM
  6. Sir Marcello said...

    aku tak google pun...dan aku pelik kenapa alienX~

    dush! dush! dush! [aksi menumbuk dinding]

    February 16, 2010 at 3:02 AM
  7. Rahsia Blog Famous said...

    nice blog!
    i will follow youu.. ;-)

    sy nk kongsi rahsia bagaimana sy boleh tingkatkan follower dan trafik ke blog sy dlm masa yg singkat dengan bantuan SISTEM BLOG AUTO FOLLOW YANG HEBAT!!

    February 16, 2010 at 1:03 PM
  8. aduka said...

    waaa.. menarik2.. idea pn cun2.. lain dari yg lain.. maklum la.. lain org, lain cite rase kan? ok.. entry dah review.. cun!
    =)

    February 16, 2010 at 1:10 PM
  9. hans said...

    aku dah jumpa contest menang camera

    http://riszseifer.blogspot.com/2010/01/contest-kamera-digital-untuk-dimenangi.html

    sila masuk sebab aku dah bersusah payah cari
    xmasuk jaga hang

    February 16, 2010 at 5:43 PM
  10. Pikaliciou5 said...

    sir marcello: aku pilih alienware sebab aku gamer. huhu.

    RBF: tq. its ok. tak ramai followers pun sy x ksa. sy tulis bila perlu. kdg2 sy x update pn blog. kalau byk sgt followers, kang dorg tertunggu2 lak. huhu.

    aduka: aku ke cun, entri aku ke cun? hahaha. ok2. tq btw.

    hanis: amin! masin mulut ank, aku menang. hehe. sat aku ushar link tu.

    February 16, 2010 at 10:12 PM
Home       Profile       Facebook       Twitter       Formspring       Tumblr