..Random Thoughts 3..

Posted by : AfiqahAR | 17 February 2010 | Published in

Lokasi: Dalam kereta kancil EX850.
Masa: Memandu.
Syarat: Mood mesti tidak baik punya.

1. kau lembab. sila ke kiri. mungkin kau tak pernah baca signboard "ikut kiri kalau lembab".

2. kereta kau besar. aku tak kagum. sebab signal kau rosak. masuk simpang tak pernah menyala. pergi matilah.

3. double park tak salah. kalau kau tak angkat handbreak. mungkin kau tak reti tolak kereta. sebab tu kau angkat jari tengah pada aku sebab block kereta kau.

4. kau jenguk ke kanan. ada kereta, kau ke kiri balik. kau jenguk ke kanan lagi. tiada kereta. kau ke kiri balik. motif? potong sajalah sial!

5. selalunya orang baik akan ditimpa bencana jika buat hanya sekali kesilapan. tak pergi kelas, ada kuiz. tak pergi kelas, tak masuk suratkhabar. langgar lampu merah, hampir dilanggar motor.

6. rupanya gelap dalam kereta bila drive sorang-sorang waktu malam.

7. tak suka pada penunggang motosikal. maaf.

8. kenapa kalau baru masuk gear 2 kadang-kadang rasa macam naik kuda?

9. kalau ada penumpang dalam kereta, tayar memang akan nampak kembung bahagian bawah eyh?

10. kalau dah nama duduk depan sekali, standby lah siap-siap nak jalan. ni tak. terhegeh-hegeh baru nak masuk gear 1, turunkan handbreak bila dah hijau.


Pikalicious said: aku pemandu yang tak berhemah sangat. aku akan cuba memandu dalam keadaan yang selamat pada masa akan datang. insyaAllah. sebab kalau laju sangat, minyak pun nak jalan laju seiring. =.="

(6) Comments

  1. Pikaliciou5 said...

    aku nak bawa auto. supaya aku tak terundur bila bas tiba-tiba berhenti kat atas bukit dalam uitm tu. sial.

    February 17, 2010 at 8:48 PM
  2. aNoZ said...

    haha... klaka.. sabo2. =)

    February 18, 2010 at 3:44 AM
  3. hans said...

    hahahhhaa
    mencarut je ang noh

    February 18, 2010 at 4:21 AM
  4. Pikaliciou5 said...

    anoz: hehe. oki. x)

    hanis: hish. kita dah bincangkan dah soal ni semalam. tu bukan mencarut, cuma bahasa kesat. hehe.

    February 18, 2010 at 11:12 AM
  5. hans said...

    kesat = mencarut

    February 18, 2010 at 5:48 PM
  6. Pikaliciou5 said...

    mana ada.
    sapa ajaq ank? hahaha.

    February 18, 2010 at 8:00 PM
Home       Profile       Facebook       Twitter       Formspring       Tumblr