Kau Baik. Tapi Sebenarnya Kau Bodoh.

Posted by : AfiqahAR | 24 May 2010 | Published in

Hi creatures.

Here are some experiences to judge whether a person can be categorized as BAIK or BODOH. Fill in the blanks if you want.

Minah: Coko, my boy-boy takde duit. Dia baru kena rompak. Dalam bank ada RM1.65. Kesian dia. I kena bank in RM300 untuk duit makan dia minggu ni.
Q: BAIK or BODOH?
A: ______________

Minah: Okay, I dah bank in kat Coko RM300. And he is happy right now. I lapar pulak. Munah, you dah makan?
Munah: Belum. But I takde duit.
Minah: It's okay. I belanja you. Kesian kat you. Dari kita kenal, you takde duit untuk makan. Dan dari kita kenal, memang I selalu belanja you makan. Tapi I tak kisah. Sebab you temankan I makan.
Q: BAIK or BODOH?
A: ______________

Minah: Macam mana sekarang ni? Duit I dah tak ada langsung. Rasa bersalah nak minta kat mummy and daddy. Malam ni nak kena belanja Munah lagi. Minggu depan kena bank in duit makan Coko.
Q: BAIK or BODOH?
A: ______________

Minah: Milah, boleh pinjamkan duit untuk I tak? Nanti I bayar balik.
Milah: (Bagi jawapan negatif dan balik kampung cerita dekat adik. Adik terus blogkan).


Bye creatures.

(10) Comments

  1. Afiqah Abdul Rashid said...

    stupid creatures. you should think of yourself first, idiot.

    well, that are my answers: stupid and idiot. how about yours? =.="

    May 24, 2010 at 10:55 PM
  2. al-mankaraqi said...

    salam ziarah!

    May 25, 2010 at 1:41 AM
  3. Miss Wanie said...

    ur brain is at ur feet
    dumbass! -.-"

    May 25, 2010 at 6:05 AM
  4. Afiqah Abdul Rashid said...

    AM: tengs for ziarah. :)

    farah: kan?

    May 25, 2010 at 2:15 PM
  5. Miss Wanie said...

    a'ah

    May 25, 2010 at 4:54 PM
  6. Afiqah Abdul Rashid said...

    ;)

    May 25, 2010 at 6:17 PM
  7. Hafiz Ismi said...

    hmmm.. ni konsep berkorban apa saja ni.. hmm~~

    May 25, 2010 at 11:25 PM
  8. ardinihumaira said...

    dia sangat baik hati... dan lurus bendul..

    dia sangat baik.. tapi bodoh kerana tidak menyedari dia dipergunakan...


    orang yang mempergunakan dia pula, bodoh kerana menempah dosa menganiayai beliau...


    isk isk...

    sian dia :'(

    Anda Inginkan Kebahagiaan Yang Berpanjangan? Ikuti Petua Terbaik Ini..

    May 25, 2010 at 11:36 PM
  9. a.s.m.a said...

    memang ***** ..
    sian gak kat dia,tak sedar diri digunakan sampai cmtu skali..haha

    May 25, 2010 at 11:45 PM
  10. Afiqah Abdul Rashid said...

    hafiz: takde dalam skema jawapan. HAHA. ;)

    ardini: kesian? =.="

    asma: HAHA. itulah pasal. =.="

    May 26, 2010 at 12:51 AM
Home       Profile       Facebook       Twitter       Formspring       Tumblr