Back In Melaka

Posted by : AfiqahAR | 02 June 2010 | Published in

Hi creatures.

This is another back-to-the-past entry. Inspired by Dunia Baru since semalam diorang baru tamat 1 semester dekat Unisel tu. It brings me back my memories dekat Melaka dulu. Nothing could ever replace them. Maybe an Apple could. HAHA.

Anyway, pasal the first met dengan geng "Whatever" aku dah story in the previous entry right? But today, nak cerita some experiences I had with those lovely people I've had known in the past 3 years.

Cross jambatan tasik Tun Fatimah pukul 12 tengah malam adalah perkara yang paling menyeronokkan... TIDAK! Gila kau cross tasik yang orang kata berhan-han malam-malam buta tu seronok? Mestilah tidak! Time tu Hadi or Samdu was our ketua kelas. Dia ajak Ella, Mariani and aku pergi BA cari jadual. Sounds gila kan? But end up insiden jejak kasih pulak which ayat dia lebih kurang macam ni, "Eh, awak lah sepupu saya yang lost contact yang dah lama saya cari tu!" HAHA. That was hilarious! Kan Ella? Tetttttttt!! :)

First time overnight with Zura, Faiz, Ain, Julia, Ezzy, Reymy, Taufik, Faired and Fam. Seronok sangat! We hung out around main air pancut-pancut kat MBMB, pergi Kelebang (kan?) tangkap gambar, tunggu sunrise. Zura pernah tanya aku, "Kau rasa kitorang jahat tak bawa kau overnight?" and my answer was definitely NO. Selagi aku tak buat anything wrong, I don't think that overnight is a wrong thing to do, kan? Plus, it is fun but quite dangerous. Please bring your boy friends (sila jarakkan word ya sebab kalau dekat it can be dangerous. LOL) so that tak kena kacau dengan mat-mat rempit or mat-mat gian. Actually, this overnight is specially to celebrate Mariani's birthday, but she and Ella couldn't make it. :(

Video created by Faiz pada penghujung semester 1 sangat mengharukan. I still remember the nickname he gave to me: Perky Pika. And everyone got their own nicknames too. Tapi aku tak ingat. Anyway, Faiz, mana video-video untuk semester 2, 3, 4, 5 dan 6? Kau janji nak buat every semester. Tetttttttttt! HAHA. For korang, ingatlah balik nickname yang korang dapat, sebab time tu saja lah Faiz puji kita pun. After-after that, jangan harap! HAHA. Sayang kau moq walau kau lahar. Kita kan geng kutuk-kutuk sayang? HAHA. :)

Time orang sembahyang terawikh, kami semua lepak kat tangga "Batu Caves" dan berusaha men-DRAG-kan Faiz sebagai seorang muslimah. HAHA. Sumpah cantik bila Faiz pakai selendang putih dan berbaju melayu merah or maroon. And sumpah tak laku bila dia try mengorat abang-abang motor yang lalu! HAHA. Lepas penat lepak, pergi ko-op makan ais krim. Keji kan? Bukan nak balik masjid. Pffttt. =.="

Sebab nak tengok Hakka, Julia jatuh tangga "Batu Caves". HAHA. Ini pun lawak. Tapi time tu tak lawak lah. Nak tengok Julia tarik muka, silalah gelak waktu tu. Huhu. Lastly, aku yang teman Julia pergi Klinik Kesihatan.

Sebab Zura teringin sangat nak makan KFC, aku teman dia ke Alor Gajah naik bas. Just the two of us. Sanggup tu, sebab dia dah teringin sangat! HAHA.

Lepas tu, time sebelum exam Psychology (kot?), kitorang lepak hujung koridor level aku. Waktu tu, ada aku, Ella, Mariani and Zura saja. And waktu tu memang kecoh pasal histeria semua blok. Pakgad time tu memang sibuk sangat. So, kami ingat takde apa-apa lah kalau lepak sampai tiga empat pagi kat hujung koridor yang menghadap ko-op tu. Sekali nampak "benda". Terus semua buat-buat mengantuk. Esok baru cerita. HAHA.

Yup, too much to share lah kalau sebut pasal Diploma at Melaka. Nanti-nanti lah sambung tulis balik. Frustrated ni sebab Dunia Baru tak tayang pagi ni. Hangsuey betul!


Bye creatures.

(10) Comments

  1. Afiqah Abdul Rashid said...

    itu saat-saat gelak.
    saat-saat menangis, belum cerita lagi. :)

    June 2, 2010 at 2:48 AM
  2. hans said...

    hang nampak benda tu?
    walaweh

    June 2, 2010 at 2:55 AM
  3. Miss Wanie said...

    "benda" apakah?

    June 2, 2010 at 3:24 AM
  4. Afiqah Abdul Rashid said...

    hanis: kelibat saja. aku dan Ella kot nampak. tak sure. HAHA.

    farah: cuba gugel keluar apa. HAHA.

    June 2, 2010 at 3:56 AM
  5. hans said...

    hohohoh
    macam cuak2 jer

    June 2, 2010 at 4:20 AM
  6. Afiqah Abdul Rashid said...

    siapa yang alami cuak lah. huhu.

    June 2, 2010 at 5:10 AM
  7. hans said...

    hahahaha
    betul2

    June 2, 2010 at 1:17 PM
  8. Afiqah Abdul Rashid said...

    :)

    June 3, 2010 at 12:48 AM
  9. Fazellah Husain said...

    hahahha...hadi tu gila...mana aku hingin nak mengaku sepupu..huhu..
    neway bukan hg dgn zura ka yg nampak?hahah
    neway..best sgt2..n rindu sgt2 saat itu semua..:P

    June 4, 2010 at 7:59 PM
  10. Afiqah Abdul Rashid said...

    aku pun dah lupa weyh. HAHA.
    yup, rindu! ;)

    June 4, 2010 at 10:49 PM
Home       Profile       Facebook       Twitter       Formspring       Tumblr